Medailles

De medaille van de Avondvierdaagse Haarlem, Heemstede en Spaarndam is een speciaal voor ons ontworpen. In Haarlem was lange tijd de chocoladefabriek van Droste gehuisvest. Lange tijd was de gevel voorzien van een verpleegstertje met een busje cacaopoeder. Dat verpleegstertje verscheen rond 1900 op de blikken cacaopoeder van Droste. Een speciaal effect dat Droste eigen was, is het verpleegstertje van groot naar klein (Het Droste effect).In 1923 kreeg Droste een nieuw beeldmerk in artistieke stijl. Het is ontworpen door Jan Wiegman en wordt het “pastille-mannetje” genoemd. 
Dat poppetje inspireerde de ontwerper van onze medaille. De vier poppetjes op onze medaille symboliseren dus niet een vader en moeder met twee kindertjes of vier poppetjes vanwege de vierdaagse, maar heeft dus duidelijk te maken met de poppetjes van Droste.

Op onze medaille staat het woord “HOLLAND”We hebben getwijfeld of er “HAARLEM” had moeten staan, maar omdat we de Avondvierdaagse van Haarlem en omgeving zijn met startplaatsen in Heemstede en Spaarndam, vonden we “HOLLAND” beter om geen verwarring te geven voor Heemstede en Spaarndam. Verder staat er op “avondvierdaagse” en een cijfer.
Dat cijfer staat voor de hoeveelste keer u de Avondvierdaagse loopt. 
Dus als u hem al drie keer heeft gelopen, kunt u zich inschrijven voor de vierde keer en krijgt u uiteindelijk een medaille met het cijfer 4. De eerste vier keer is de medaille brons gekleurd, vanaf de vijfde keer is deze verzilverd en vanaf de vijfentwintigste keer is de medaille verguld.
Aan de medaille zit een groen/wit/groen gekleurd lintje, dit zijn de kleuren van onze Stichting Avondvierdaagse. 

Het is dus absoluut de moeite waard om elk jaar deze gezonde wandelsport te beoefenen!!